Get Adobe Flash player

Projekti

V Agile Month – Agilan razvoj softvera i agilno liderstvo

Za sve one koji žele da unaprede znanje, procese, poslovne rezultate i da budu zaista agilni, prava prilika za to je peti Agile Month!

Agile Month je serija edukativnih događaja posvećenih agilnom razvoju softvera. Sledeći, peti po redu Agile Month održava se u novembru i na programu su sertifikacioni kursevi za Scrum Master-a, Product Owner-a i Agile Leadership program, kao i napredni trening posvećen Scrum Master praksama i tehnikama. 

Scrum Master je uloga koju pojedinac ima u primeni Scrum framework-a (koji je najčešće korišćeni agilni framework kod nas i u svetu) u procesu razvoja softvera. On vodi računa da se procesi odvijaju u skladu sa Scrum smernicama i vrednostima, obezbeđuje optimalne uslove za rad razvojnog tima i uklanja prepreke u radu. Product Owner je druga veoma bitna uloga u Scrum-u. Odgovoran je za maksimizaciju vrednosti proizvoda i rada razvojnog tima. Svojim aktivnostima treba da doprinese zadovoljstvu klijenata i što većem poslovnom uspehu.

Na naprednom Scrum Master prakse i tehnike treningu naučićete kako da prepoznate obrasce loše primene Scrum-a i određene „zamke“ koje treba da izbegnete u radu po Scrum-u. Govoriće se o najčešćim izazovima tokom dnevnih i drugih Scrum sastanaka, kako da ih učinite efikasnijim, zatim, kako održavati veze sa svim interesnim stranama i kako se izboriti sa ranim zahtevima da se definiše tačan obim aktivnosti razvojnog tima. Potom, naučićete da procenite pravu količinu stavki u Product Backlogu, kao i kako preduprediti izazove pri isporuci pojedinih delova proizvoda kako se ne bi ostavljao nedovršen posao.

U vreme intezivnih promena na globalnom tržištu izazvanih tehnološkim inovacijama, veoma je važno razvijati liderstvo u organizacijama, odnosno liderske sposobnosti kod pojedinaca i inkorporirati ih u organizacionu kulturu. Zato je u ovom Agile Month-u posebno interesantan sertifikacioni kurs posvećen Agile Leadership-u. Polaznici ovog kursa će saznati kako da maksimalno iskoristite svoje liderske sposobnosti, odnosno šta znači efektivno liderstvo u agilnom okruženju. Iskusni treneri, Olaf Lewitz i Christine Neidhardt, predstaviće tokom kursa brojne faktore koji utiču na organizacionu kulturu, karakteristike vrhunskih timova, kako i u kom pravcu usmeravati sopstveni razvoj i kako razvijati svoj tim i organizaciju.

Agile Month, odnosno seriju edukacija posvećenih Agile-u, organizuje kompanija Puzzle Software. Svi polaznici sertifikacionih kurseva dobijaju prestižne, međunarodno priznate sertifikate Scrum Alliance (začetnik Scrum-a u svetu). Rane prijave su u toku – za više informacija posetitehttp://www.agile-serbia.rs/agile-month-november-2017.

Rotary Club Beograd Vračar i Udruženje e-Razvoj dogovorili saradnju na zajedničkim humanitarnim projektima

Udruženje e-Razvoj organizuje analizu zahteva, učešće u kreiranju ponude i izboru, projektovanje, razvoj, organizaciju izrade i proizvodnje, testiranje, implementaciju, integraciju, usklađivanje i održavanje

Udruženje e-Razvoj organizuje analizu zahteva, učešće u kreiranju ponude i izboru, projektovanje, razvoj, organizaciju izrade i proizvodnje, testiranje, implementaciju, integraciju, usklađivanje i održavanje

 

 • Sistemskog i aplikativnog softvera i informacionih sistema

 

 • Hardverskih komponenti i složenih namenskih hardverskih sistema

 

 • Računarskih mreža i njihovih pasivnih i aktivnih komponenti

 

 • Virtuelizovanih i Cloud sistema

 

 • Intranet i Internet rešenja

 

 • Sistema za informatičku bezbednost

 

 • Sistema za kripto zaštitu

 

 • Telekomunikacionih komponenti, uređaja i sistema

 

 • Sistema za elektronsko poslovanje u svim oblastima društvenih delatnosti

 

 • Kompanijskih web sajtova i portal

 

 • Sistema menadžmenta kvalitetom i sistema menadženta bezbednosti

 

 • Zakonskih rešenja i normativnih akata itd.

 

Kontakt za informacije:
Udruženje e-Razvoj
Email: office@erazvoj.com
www.erazvoj.com

Udruženje e-Razvoj organizuje izradu Akta o bezbednosti IKT sistema za sve zainteresovane naručioce

Beograd i Blumen group, članica Udruženja e-Razvoj, po prvi put domaćini žiriju Međunarodnog udruženja PR stručnjaka (IPRA)

BLUMEN TEAM

Blumen Group d.o.o. www.blumengroup.rs
IPRA GOLDEN WORLD AWARD WINNER
Blumen Group Ltd. is an agency featured by Business City Guide/TimesOnline of London
Beograd 11000, Milana Rakića 65/a, tel/fax: +381 11 4082568, 4084307

Nikola Tesla – rodonačelnik 4. industrijske revolucije – ideja koju će Udruženje e-Razvoj delom svojih aktivnosti aktuelizovati u narednom periodu

Novo u Blumen Group, članici Udruženja e-Razvoj: BLUMEN AKADEMIJA – za uspešno komuniciranje, vođenje tima i efikasno postizanje poslovnih ciljeva!

Obaveštavamo sve članove Udruženja e-Razvoj i sve ostale zainteresovane da je u toku upis prve grupe na BLUMEN AKADEMIJU koji traje do 28. februara 2017. godine.

Blumen Group je osnovala Akademiju na zahtev velikog broja menadžera, preduzetnika, poslovnih ljudi iz raznih delatnosti, da bi ih  - u vremenu prilagođenom njihovim obavezama, kratko i efikasno uveli u pojmove, trendove i zahteve današnjeg tržišta kada su u pitanju marketing, odnosi s javnošću i pozicioniranje na tržištu.

Rad će biti prilagođen sastavu grupe i zahtevima polaznika, strukturiran tako da pruži konkretna uputstva i tehnike koje su polaznicima odmah upotrebljive u svakodnevnom životu i radu.

Prijave (sa kratkim CV-ijem) slati na Email: office@blumengroup.rs.

Detaljne informacije o temama, dinamici rada, načinu i uslovima plaćanja, moguće je dobiti putem Email-a: office@blumengroup.rs ili telefonom, pozivanjem broja 064-8281801.

Poziv članovima Udruženja e-Razvoj da glasaju i podrže projekat Couch Coach kao jedini startap iz Srbije i regiona koji učestvuje na Telefonica Open Future konkursu

Glasajte za Couch Coach ovde:  

https://www.openfuture.org/en/contests/telefonica-open-future-global-race-39/postulations/couchcoach

Otvoren Event Centra Hotela Zlatnik, članice Udruženja e-Razvoj – preporučujemo

Glamurozna sala Event Centra Hotela Zlatnik, članice Udruženja e-Razvoj, pleni jednostavnošću i elegantnim dekorom.

Svoja vrata otvorila je poznatim licima sa estradne scena koja nisu krila oduševljenje.

Rezervacija Sale: 063/399-767, 064/6707-147

KONTAKT INFORMACIJE:
Dobanovačka 95, Beograd 11080
T: +381 11 3167 515
F: +381 11 316 7235
office@hotelzlatnik.com
www.hotelzlatnik.com 

ABAKO edukativni centar, članica Udruženja e-Razvoj, nastavlja tradiciju prvih škola računara u Kragujevcu u novom okruženju i sa novim programima i metologijom rada

Firma ABAKO kao članica Udruženja e-Razvoj se bavi profesionalnom edukacijom u oblasti informacionih tehnologija. ABAKO edukativni centar nastavlja tradiciju prvih škola računara u Kragujevcu u novom okruženju i sa novim programima i metologijom rada. Približavanje Evropskoj Uniji, između ostalog zahteva potpunu primenu novih tehnologija u procesu rada. Prednosti ABAKA-a su shvatanje potrebnih standarda koje je neophodno primeniti, fleksibilan odnos prema trendovima, brz pristup informacijama koje su dostupne klijentima i garancija da je stečeno znanje i primenjivo.

 ABAKO sa svojim stručnim kadrom, kvalitetnom uslugom i savremenim pristupom organizaciji treninga ima za cilj da postane lider u regionu u oblasti sticanja informatičkih znanja i edukaciji lica za profesionalan pristup poznavanja rada na računaru.

U sferi kontinualne potrebe za opismenjavanjem kako za zaposlene, tako i za ljude koji su u tranziciji ostali bez posla, ali i za one koji tek treba da se zaposle, jedan od osnovnih preduslova je da poseduju ECDL sertifikat, koji na nivou Evropske Unije predstavlja potvrdu  da je lice osposobljeno za rad na računaru.

ABAKO WEB design kursevi su samo jedan od primera da konkretno potrebno i isplativo je uvek dobro uložen rad  za sticanje novih znanja U okviru sesije koja se bavi WEB-om organizujemo komplet od tri kursa HTML + CSS, PHP i WORDPRESS.

ABAKO škola programiranja za juniore

Abako edukativni centar iz Kragujevca organizuje školu programiranja za osnovce koja počinje 28. septembra 2016. godine. Škola će trajati celu školsku godinu a upis je u toku.

Program na kome je škola zasnovana ima za cilj da podstakne maštu, kreativno razmišljanje, interesovanje za rešavanje problema i upozna mališane sa osnovnim principima programiranja.

Činjenica je da deca danas veliki deo slobodnog vremena provode za računarom, na Internetu i društvenim mrežama, koriste smart telefone i uopšte, dosta poznaju funkcionisanje informacionih tehnologija. Poželjno je usmeriti decu da to znanje iskoriste i nauče nešto više i konkretnije, što im može poslužiti u budućnosti, kako u odabiru svojih profesija tako i ako žele da nastave da se bave programiranjem. Imajući u vidu procene stručnjaka iz Evropske Komisije, u Evropi će do 2020. godine biti potrebno milion programera. Još neka istraživanja govore da će 65% današnjih osnovaca u svetu, raditi na radnim mestima koja još ne postoje. Zato je važan pavilan pristup korišćenju tehnologija kako u formalnom tako i u neformalnom obrazovanju.

U ABAKO centru iskusni stručnjaci uvode mališane u digitalni svet, uče ih da kreiraju svoje prve aplikacije, animacije, igrice, web sajtove, upoznaju ih sa osnovana pravljenja aplikacija za mobilne telefone, pravilnom upotrebom računara, i još mnogo toga.

Poseban akcenat ABAKO stavlja na bezbednost dece na internetu. U okviru toga napravljen je poseban set predavanja za roditelje kao i multimedijalni interaktivni časovi za decu. U okviru bezbednosti dece na internetu obradjuju se pristupi  e-mail-u, download, chat, društvene mreže, pretraživači i tako dalje

Više informacija o školi možete pročitati na http://abako-edu.com/decja-skola-programiranja/ i na fejsbuk stranici @abakocode.

KONTAKT INFORMACIJE:
Nebojša Abadić dipl.ing, član Udruženja e-Razvoj
ABAKO edukativni centar
Kragujevac,Trg topolivaca 4
nabadic@gmail.com
+381(0)60 66-00-291
http://abako-edu.com/

Udruženje e-Razvoj
Beograd, 23. mart 2018.
Kalendar
mart 2018.
P U S Č P S N
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031