Get Adobe Flash player

Projekti

Otvoren konkurs za nagradu DISKOBOLOS 2014

Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA), članica Udruženja e-Razvoj, u saradnji sa Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry (EEIG), regionalnim privrednim komorama, informatičkim asocijacijama i velikim brojem domaćih eksperata će i ove godine odabrati najbolja poslovna rešenja zasnovana na primeni IKT.

Nagrada Diskobolos već 20 godina predstavlja vrhunski izazov stvaraocima i jedinstvenu potvrdu modernog poslovanja. Diskobolos je izuzetno uticao na unapređenje saradnje i podstakao mnoge autore iz celog sveta: USA, Indije, Šri Lanke, Kenije, UK, Belgije, Italije, Španije, Rumunije, Bugarske i svih ex-jugoslovensikih zemalja. Broj učesnika na konkursu za nagradu Diskobolos se iz godine u godinu permanentno uvećava.

Članovi stručnog žirija će i ove godine odabrati najbolje u sledećim kategorijama:

 • Proizvodnja
 • Projektovanje
 • Upravljanje
 • Društvene delatnosti
 • Finansije
 • Zdravstvo
 • Obrazovanje
 • Usluge
 • Web ostvarenja
 • Stručni IKT skupovi
 • RTV emisije
 • IKT Izdavaštvo
 • Globalni partneri

Prijava treba da treba da sadrži kratak opis rešenja i navedenu kategoriju u okviru koje se konkuriše. Prijava će biti distribuirana svim članovima eminentnog žirija na ocenjivanje, a sabiranjem njihovih bodova dobićemo ovogodišnja glavna i posebna priznanja.

Konkurs je otvoren do 29. novembra 2014.
Svečano uručenje: sredinom Decembra 2014 Beograd, u prisustvu najeminentnijih gostiju iz Evrope i Srbije.

KONTAKT ZA INFORMACIJE:
Kancelarija JISA
Zmaj Jovina 4, 11000 Beograd
tel: +381 11 2622668, 2620374, 2632996
e-mail: jisa@jisa.rs

Work IT, Global IT, DO IT!

Studentska organizacija AIESEC po četvrti put ove godine organizuje projekat ‘’DoIT’’. Ovim projektom želimo da omogućimo studentima i diplomcima da napreduju i steknu praktično iskustvo u oblasti IT sektora, radeći u nekim od priznatih domaćih kompanija ove sfere, a onda i u inostranim kompanijama. Ovo je idealna prilika za sve entuzijaste u svetu informacionih tehnologija da se stručno oprobaju i aktivno doprinesu svom profesionalnom razvoju. 

‘’DoIT’’ je projekat edukativnog karaktera, i namenjen je studentima završnih godina i diplomcima. Koncipiran je  u dva ključna segmenta tako da će studenti u prvom segmentu uz mentorsku podršku stručnjaka imati priliku da iskuse tromesečni, praktični rad u nekoj od kompanija učesnica na projektu gde će unaprediti svoje veštine i znanja u oblastima IT sektora poput Software Development, Web Development, Mobile Application, Java Front End Developer, Back End Java Developer itd.

Drugi segment, ujedno i najvažniji za svakog studenta koji želi da se istakne i diferencira na tržištu rada i oseti kako je to raditi ovaj posao u internacionalnom okruženju, odnosi se na nastavak praktičnog iskustva u inostranoj IT kompaniji putem Global Talent programa – programa plaćenih profesionalnih praksi u inostranstvu. Ovaj drugi segment povezuje projekat ’’DoIT” sa Global Talent programom i neophodan je deo u celom konceptu koji učesnici projekta prolaze jer predstavlja afirmaciju prakse u domaćoj kompaniji.

Ostavlja se mogućnost studentima koji ne prođu selekciju za domaću praksu da učestvuju u drugom segmenu i budu korak bliže profesionalnoj karijeri u inostranstvu u nekim od najrazvijenijih kompanija sveta.

Kompanije koje su prepoznale ovaj projekat kao priliku da pruže studentima, koji su pri kraju svojih studija u oblasti informacionih tehnologija, priliku za usavršavanje su ’’Mikrokomerc’’, članica Udruženja e-Razvoj, ’’Stada IT Solutions’’, ’’Toschas Labs’’ i ’’MEDIAWORKS’’. Projekat je podržan i od strane studentske organizacije ESTEEC na Elektrotehničkom fakultetu, kao i od Računarskog fakulteta gde se učešće na ovom projektu računa u relavantne ESP bodove.

Realizacija projekta počinje svečanim otvaranjem 18. oktobra, na kome će se kompanije učesnice obratiti svojim budućim praktikantima. Prijave za učešće na projektu su otvorene do 16. oktobra. Svi zainteresovani studenti mogu da popune ovu PRIJAVU  i biće kontaktirani za dalji proces. Više informacija o projektu na http://aiesec.org.rs/projekti/doit/ 

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj. 

Jovana Đorđić – Team Leader of Marketing & PR Global Talent
AIESEC Serbia Ekonomski fakultet�
www.ef.aiesec.org.rs
+381 (0) 694069444
jovana.djordjic@aiesec.net

Poziv članovima Udruženja e-Razvoj i svim ostalim zainteresovanim preduzetnicima na Belgrade Venture Forum – preporučujemo


Da bi se firma kvalifikovala za predstavljanje svog tehnološkog ili inovativnog proizvoda/usluge ili projekta, potrebno je da se prijavi na konkurs koji je otvoren do 5. oktobra 2014. godine.

Prijavite svoje inovativne i tehnološke projekte na internet adresi

online.belgradeventureforum.org

Nakon registrovanja profila i zatvaranja poziva, komisija sačinjena od investitora i eksperata, će na osnovu definisanih kriterijuma odabrati oko 30 firmi koje će dobiti mogućnost da predstave projekte na BgVF, direktno pred investitorima. Učešće za ove odabrane kompanije je besplatno.

Udruženje e-Razvoj daje podršku održavanju Belgrade Venture Foruma.

 

Poziv na promociju publikacije: “Upotreba informaciono-komunikacionih tehnologika u Republici Srbiji, 2014″

Preuzmite prva dva broja Business&IT časopisa

 

Sajt – mesto gde počinje Internet biznis – kompanija Nesk Webart, članica Udruženja e-Razvoj

Da li Vaš sajt radi svoj posao?

Dobar sajt je jedan od važnijih nosilaca Vašeg posla, odnosno Vaše ideje. Danas je važno, više nego ikada pre, imati sajt koji radi svoj posao, koji je podređen potrebama posetilaca, čiji sadržaj je zanimljiv i vredan pažnje, pri čemu je jednostavan za snalaženje i navigaciju, a u dizajnerskom smislu funkcionalan i prijemčiv.

Koliko je Vaš sajt efikasan?

U toku je priprema za unapređenje saradnje sa Centrom lepih umetnosti GUARNERIUS, potpisnikom sporazuma o saradnji sa Udruženjem e-Razvoj


GUARNERIUS, Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije, je odlukom Vlade Republike Srbije, 2013. godine proglašen za USTANOVU KULTURE OD NACIONALNOG ZNAČAJA 

Centar lepih umetnosti GUARNERIUS je 1996. godine osnovao naš proslavljeni umetnik, violinista Jovan Kolundžija, kao prvu privatnu instituciju kulture u našoj zemlji, a centar je počeo sa radom 2. oktobra 2001. godine, posle pet godina obimne rekonstrukcije i opremanja, kojom je nekada potpuno ruiniranom zdanju iz 1924. godine, maestro Kolundžija vratio nekadašnju lepotu i oplemenio ga umetnošću.
Zahvaljujući programima ostvarenim u proteklim godinama, Ustanova Guarnerius je stekla izuzetan ugled u kulturnim krugovima, kako u našoj zemlji, tako i širom sveta. Kroz više od 750 do sada ostvarenih projekata koji su obogatili kulturnu scenu Beograda, Srbije i regiona, publici su se predstavili najeminetniji domaći i strani umetnici iz domena muzike, likovne umetnosti, književnosti, pozorišta, plesa itd.
Posebno smo ponosni na činjenicu da je Guarnerius postao prepoznatljiv po tome što veliku pažnju posvećuje našim mladim talentovanim muzičarima. Guarnerius je centar edukacije, gde se mladima pruža mogućnost učešća na brojnim majstorskim kursevima i takmičenjima, a takođe, važan segment svake umetničke sezone u Guarneriusu, su ciklusi koncerata mladih talenata, koji se realizuju uz veliku medijsku podršku.
Kao organizator, Guarnerius svoje projekte ostvaruje i u drugim salama u Beogradu i u gradovima Srbije i inostranstva.
Dobijanjem statusa ustanove kulture od nacionalnog značaja, Guarneriusu je odato veliko priznanje za izuzetan trud i istrajanje u kulturnoj misiji u godinama koje su za nama i daje nam poseban podstrek da sa još većim elanom nastavimo sa pripremama i realizacijom projekata koji imaju nacionalnu i reprezentativnu ulogu u otkrivanju, stvaranju, proučavanju, širenju i očuvanju kulturnih vrednosti.

Otvoreni poziv kompanijama za prijavu projekata na Belgrade Venture Forum – preporučujemo

Belgrade Venture Forum je naveći regionalni investicioni forum koji za cilj ima ostvarivanje direktnih kontakata malih i srednjih preduzeća sa investitorima.

 

Forum se održava 5., 6. i 7. novembra 2014 u hotelu Metropol Palace

 

I ove godine preduzetnici iz čitavog regiona ce imati priliku da na Belgrade Venture Forumu ostvare kontakt sa preko 40 stranih i domaćih investitora spremnih da ih upoznaju i podrže njihov dalji razvoj kroz investiciju i druge vrste podrške, u različitim segmentima razvoja.

Investitori dolaze iz svih krajeva sveta, od Izraela do SAD, i ulažu u svim fazama razvoja, od ideje do već uspešne kompanije, pokrivajući vrednosti od 25.000 evra sve do 5 miliona evra investicija.

Preduzetnici koji žele da dobiju priliku da se direktno predstave investitorima i omoguće svojoj kompaniji da se na ovaj način dalje razvija, mogu da se prijave na:

Takmičenje kompanija BgVF2014

http://online.belgradeventureforum.org/

 

Rok za prijave je do 5. novembra 2014, i sve kompanije i timovi koji se prijave biće pregledane od strane nezavisnog investicionog žirija, a do 40 najboljih će biti pozvano da se predstavi na Belgrade Venture Forumu 2014. Za predstavnike kompanija koje budu odabrane, učešće na Belgrade Venture Forumu je potpuno besplatno! 

Evo i komentara nekih od učesnika prošlogodišnjeg Foruma:

“Ako     ste u preduzetništvu, BgVF je dogadjaj na kome morate da budete. Velika     prilika da se uhvati korak sa svetom. To je “must be” mesto za umrezavanje     i povezivanje, ako ste ozbiljni o tome sta radite. ” Vujadin Divjak – Fliiby LLC

“Kada trazimo projekte i kompanije da ulozimo, pre svega, mi     trazimo jake ljude i timove, one koji su spremni da istrazuju. Za nas je     vazno da je projekat originalan i da ima potencijal da se razvije. Mi     investiramo 500 miliona dolara u 150 projekata godisnje, i imamo sest     partnera koji traze projekte u Centralnoj i Istocnoj Evropi.“ Klaus Konrad - Investment Director @ Intel Capital

Više informacija i link za prijavu projekta se nalaze na: www.belgradeventureforum.org

KONTAKT INFORMACIJE:
Aleksandar Bijelić
Board member
Serbian Venture Network
aleksandar.bijelic@seven.rs
www.seven.rs
www.belgradeventureforum.org

Digitalizacija nije trošak nego investicija

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija organizovalo je danas prvi radni sastanak sa nacionalnim, regionalnim i lokalnim emiterima o procesu prelaska sa analognog na digitalno emitovanje TV signala na koji će Srbija preći do juna 2015. godine. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da će Srbija do juna 2015. godine preći na digitalno emitovanje i najavio da će za najsiromašnije kategorije stanovništva država obezbediti neophodne set-top-boksove za prijem digitalnog signala. On je najavio da će 17. ili 18. septembra biti potpisan sporazuma sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o zajmu od 24 miliona evra za obnovu, razvoj i nabavku neophodne opreme za drugi i treći multipleks. Ljajić je dodao da je 1. septembra počeo tranzicioni period u kome će biti i digitalnog i analognog emitovanja koji će trajati do 1. maja naredne godine. On je rekao da se digitalizacija ne odnosi na one koji imaju kablovsku televiziju, satelitsku antenu i IPTV, nego na one koji televizijski program prate preko sobnih i krovnih antena što je oko 38 stanovništva Srbije. “Da bi mogli da prime digitalni signal neohodna je ugradnja set-top-boksova, koje će dobiti oko 180.000 najsiromašnijih”, rekao je Ljajić i naveo da su ta sredstva obezbeđena. Ukupno će do kraja digitalizacije biti uloženo 39 miliona evra, a prvobitna procena je bila da će za taj proces biti potrebno 75 miliona evra, naveo je Ljajić. On je ukazao da digitalizacija nije trošak već investicija u tehnologiju, razvoj i ekonomski oporavak, i da će građani dobiti bolјi kvalitet slike, tona, više kanala, više programa, mogućnost pauziranja emisije, kao i da biraju titlove. Druga prednost je što će se osloboditi deo frekvencijskog spektra koji će biti iskorišćen za bolјi signal mobilne telefonije i za brži mobilni internet. To otvara mogućnost u investiranje u oblasti elektronskih komunikacija, rekao je ministar telekomunikacija. Danas 93 odsto stanovnika Srbije može da prati i prima digitalni signal i proces ne samo da je deblokiran, već je ušao u završnu fazu. Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport je podsetio da je u novembru prošle godine prisustvovao puštanju rad prve pilot digitalne mreže na Avali. “Mislim da danas možemo biti posnosni na to što digitalna mreža pokriva već više od 90 odsto stanovništva Srbije”, rekao je on i istakao da je to veliko postignuće. Prema njegovim rečima EU podržava Srbiju u procesu prelaska na digitalno emitovanje od januara 2010. godine, sa više od 10 miliona evra koliko je obezbeđeno od tada, od čega je osam miliona namenjeno za nabavku opreme. On, kao i Ljajić, smatra da je prelazak na digitalno emitovanje programa “investicija u budućnost”, ističući da digitalizacija donosi mnogo prednosti na ekonomskom planu. V. d. šefa Misije OEBS u Srbiji Majkl Ujehara je čestitao srpskim vlastima na nedavnom usvajanju medijskih zakona i ubrzanom procesu digitalizacije. Ovi koraci su, kako je rekao, važan momenat u ispunjavanju zadataka koji su sadržani u medijskoj strategiji iz 2011. godine i pokazuju spremnost Vlade Srbije da sprovede neophodnu reformu medija i omogući razvoj novih medija i usluga informisanja. Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac podsetio je da je Zakon o elektronskim medijima jedan od tri medijska zakona koji je stupio na snagu pre nepunih mesec dana čime su stvoreni preduslovi da Srbija započen proces digitalizacije. “Nakon više od jedne decenije imamo novi zakonodavni okvir za funkcionisanje elekrtonskih medija koji imaju značajnu ulogu u sistemu javnog informisanja Srbije”, istakao je on. Sastanku su prisustvovali i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji Mateo Patrone, predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Goran Karadžić, direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge Milan Janković, kao i v. d. direktora JP “Emisiona tehnika i veze” Dejan Šmigić.

Izvor: MTTT

Belgrade Venture Forum 2014: Otvorene prijave za takmičenje kompanija

Udruženje e-Razvoj
27. mart 2015. – najava
e-Development Associat.
e-Development Fund
e-Development Confer.
Arhiva članaka
Kalendar
oktobar 2014.
P U S Č P S N
« sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031