Get Adobe Flash player

Projekti

Najava redovnog sastanka e-Development Elite Club-a

Poziv za učešće u „Evropskoj nedelji programiranja“

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozvalo je sve škole, učenike i nastavnike da u nedelji od 10. do 18. oktobra 2015. godine uzmu učešće u trećoj po redu „Evropskoj nedelji programiranja“ (Europe Code Week).

Inicijativa za ovu manifestaciju potekla je od Evropske komisije za Digitalnu agendu i Evropskog direktorata za obrazovanje i kulturu, a u Srbiji od Društva za informatiku Srbije.

Tokom Evropske nedelje programiranja u školama se mogu organizovati  radionice na kojima će nastavnici koji se bave programiranjem obučavati učenike, kolege, roditelje. Na inicijativu nastavnika, radionice mogu voditi i roditelji koji poznaju programiranje. Skupovi se mogu organizovati i u saradnji sa lokalnim preduzećima, nevladinim organizacijama, zainteresovanim građanima. Takođe, mogu se organizovati zabavna takmičenja, a sve aktivnosti treba da približe informacione tehnologije što širem krugu građana i da ukažu da je digitalna pismenost neophodna u modernom društvu.

Više informacija o Evropskoj nedelji programiranja može se  naći na veb strani http://codeweek.eu/, dok su uputstva, materijali i resursi za programiranje dostupni na strani http://events.codeweek.eu/guide/. Planirane aktivnosti se prijavljuju na mapi događaja u mestu predviđenom za Srbiju, a na internet stranici http://events.codeweek.eu.

Srbija je prošle godine po prvi put učestvovala u ovoj manifestaciji i sa 102 aktivnosti zauzela je deveto mesto na rang listi učesnika.

Izvor:  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Javni poziv za tehnološko-razvojne kompanije za članstvo u Naučno-tehnološkom parku Beograd

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je prvi Javni poziv za tehnološko-razvojne kompanije za članstvo u ovom naučno-tehnološkom parku.

Da bi postali članovi Naučno-tehnološkog parka Beograd, tehnološka preduzeća moraju, pored ispunjenja opštih uslova, da dokažu svoj inovativni, kadrovski i finansijski kapacitet, a prijave će biti ocenjivane kroz sledeće grupe kriterijuma: tehnološki profil preduzeća, inovativnost, izvozni potencijal, potencijal za kreiranje radnih mesta i predviđeni rast prihoda.

Očekuje se da će u Naučno-tehnološkom parku Beograd svoje mesto naći kompanije koje su aktivne prvenstveno u oblastima informacionih i komunikacionih tehnologija, biomedicine, novih materijala i nanonauke, zaštite životne sredine i klimatskih promena, energetike i energetske efikasnosti, poljoprivrede i hrane.

Bliže informacije o uslovima Javnog poziva i proceduri za prijavljivanje dostupne su na internet stranici Naučno-tehnološkog parka Beograd www.ntpark.rs.

Izvor:  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Informacije Privredne komore Srbije o tome da li Vaš posao podržavaju EU fondovi

PKS – Privredna komora Srbije je u obavezi da pružа infоrmаciјe о prоgrаmimа i оtvоrеnim pоzivimа u оkviru ЕU i prоgrаmimа mеđunаrоdnih оrgаnizаciја  i bilаtеrаlnih dоnаtоrskih prоgrаmа. Komora savetuje  privrednike о nаčinu priјаvlјivаnjа prојеkаtа, upoznaje ih sa prоcеdurаmа u sklаdu sа ЕU prаvilimа, prоcеnjuje prојеktne idејe, pomaže u dеfinisаnju kоnzоrciјumа i prоnаlаsku аdеkvаtnih pаrtnеrа iz inоstrаnstvа. Privrednici će u PKS dobijati spiskove firmi za saradnju na tržištima na koje žele da plasiraju svoje proizvode, ali i njihove bonitete.

Zvanično predstavljen prvi hotelski vodič Srbije – Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES), potpisnika sporazuma o saradnji sa Udruženjem e-Razvoj

e-Development Business Privilege Cards

Osnovan e-Development Elite Club Udruženja e-Razvoj

Nova Facebook grupa Udruženja e-Razvoj: e-Development Business Privilege Card

https://www.facebook.com/groups/carderazvoj/

SAP S/4HANA platforma je dizajnirana tako da pojednostavlja poslovne procese i pospešuje rast u digitalnoj ekonomiji

Slikar DUŠAN JOVANOVIĆ, član Udruženja e-Razvoj, Rimini Italy – mala galerija

Udruženje e-Razvoj
Beograd, 25. mart 2016.
Članice e-Razvoj
Business Privilege Card
e-Development Associat.
e-Development Fund
e-Development Confer.
Arhiva članaka
Kalendar
oktobar 2015.
P U S Č P S N
« sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031