Get Adobe Flash player

Izveštaj moderatora sa održanog poslovno-stručnog skupa Udruženja e-Razvoj: „Uloga sistema menadžmenta kvaliteta za razvoj i implementaciju informacionih sistema“

Udruženje e-Razvoj u saradnji sa Privrednom komorom Beograda organizovalo je 10.02.2012. godine poslovno-stučni skup: Uloga sistema menadžmenta kvaliteta za razvoj i implementaciju informacionih sistema. Ovo je bio šesti po redu tematski skup koje je organizovalo Udruženje e-Razvoj u saradnji sa PKB.

Skup je organizovan sa ciljem da se kroz primere dobre prakse, predstavi na koji način sistemi menadžmenta kvalitetom predstavljaju podršku implementaciji informacionih sistema. Danas teško možemo zamisliti rad savremene kompanije bez upotrebe informacionih sistema. Iz tog razloga kompanije sve više informacioni sistem tretiraju kao jedan veoma važan poslovni resurs, koji je potrebno postaviti prema dobrim poslovnim pravilima. Sistemi menadžmenta kvaliteta i dobro definisani procesi u kompaniji predstavljaju odličnu podršku informacionim sistemima.

Na skupu su učestvovale 3 kompanije članice Udruženja e-Razvoj: IDC Srbija, EuroqualityHDL  Design House. Na skupu je učestvovala i kompanija Extreme na predlog i u svojstvu partnera kompanije Microsoft, koja je članica Udruženja e-Razvoj.

Skup je otvorio Dušan Rakić, sekretar Udruženja informatičke delatnosti Privredne komore Beograda i dao uvodnu reč o značaju i ulozi sistema menadžmenta kvalitetom za informacione tehnologije. Potom su usledile prezentacije članica druženja e-Razvoj.

Atila Madai, Country Manager IDC Srbija, izneo je veoma interesantnu prezentaciju „Pregled uloge i predikcija potrošnje sistema menadžmenta kvaliteta u svetu za 2012“.

Vladimir Simić, vlasnik kompanije Euroquality, ispričao je „Šta sve sistem upravljanja kvaliteta u informacionim sistemima podrazumeva – Šta se sve mora imati u vidu?“. Gospodin Simić je na kraju svog veoma zanimljivog izlaganja preneo poruku mlađim kolegama da se uključe u rad Instituta za standardizaciju i da na taj način strukom pomognu u razvijanju i primenjivanju standrada u Srbiji.

Dragan Marković, predstavnik rukovodstva za kvalitet u kompaniji HDL Design House imao je prezentaciju na temu „QMS – Osnova za primenu ISMS i ITSM“.

Bojan Miljković, direktor razvoja u kompaniji Extreme, prikazao je jedno softversko rešenje za „QMS bez papira“.

U veoma konstruktivnoj diskusiji posetilaca, koja je usledila nakon prezentacija, bilo je komentara na izlaganja učesnika, kao i pitanja za izlagače. Veoma interesantno ja da je nekoliko posetilaca skupa iznelo iskustva iz svojih okruženja u vezi uvođenja sistema kvaliteta.

Završnu reč je dao Slobodan Krstić, predsednik Udruženja e-Razvoj. Skup je bio veoma dobro posećen (preko 60 prisutnih), bez obzira na vremenske uslove.

IZVEŠTAJ SAČINIO MODERATOR SKUPA:

Aleksandra Stefanović
Rukovodilac radne grupe za sistem menadžment kvalitetom Udruženja e-Razvoj
E-mail: aleksandraste@gmail.com  
Mob: 065 / 24 07 970

Leave a Reply

Udruženje e-Razvoj
Beograd, 23. mart 2018.
Kalendar
avgust 2017.
P U S Č P S N
« jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031